Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:
http://yannisritsos.gr/

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Το ΒΗΜΑ

Το ΒΗΜΑ

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Ποίησης

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις-δράσεις έχουν προγραμματιστεί με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Στη 1 το μεσημέρι στo βιβλιοπωλείο Ρublic του Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246.210) σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της ποίησης σήμερα: όρια και δυνατότητες». Σημαντικές προσωπικότητες όπως ο κριτικός Αλέξης Ζήρας , ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και η ποιήτρια Αθηνά Παπαδάκη θα ανταλλάξουν απόψεις, ενώ τον διάλογο θα συντονίσει ο συγγραφέας Γιώργος Ξενάριος.

Το Μουσείο Μπενάκη αποφάσισε να αφιερώσει την εφετινή εκδήλωση στον Γιάννη Ρίτσο, τον ποιητή της «Ρωμιοσύνης», δεδομένου ότι το 2009 έχει ανακηρυχθεί Ετος Γιάννη Ρίτσου. Το πρωτότυπο, όμως, της εκδήλωσης είναι ότι τη διοργάνωσή της έχουν αναλάβει δύο σχολεία που διαθέτουν δικά τους blogs: το 6ο Λύκειο Καλλιθέας και το 10ο Λύκειο Πειραιά. Η παράσταση που παρουσιάζουν οι μαθητές έχει τίτλο «Να είσαι ήλιος, να χαρίζεις φως» και στοχεύει στην παρουσίαση του έργου του ποιητή μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες κ.ο.κ. (Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453.111).

Επίσης, στον χώρο Τέχνης Πολύεδρο της Πάτρας ολόκληρη η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ενώ σήμερα στις 13.00, στον εν λόγω χώρο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει αγαπημένα του ποιήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: