Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:
http://yannisritsos.gr/

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ από 6ο Λύκειο Καλλιθέας

Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2009

"Ακούσαμε το τραγούδι της θάλασσας και δεν μπορούμε πια να κοιμηθούμε" (Γ.Ρίτσος)

( η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στα παιδιά που φέτος αποφοίτησαν και που η χτεσινή ήταν η τελευταία τους σχολική παράσταση: στο Βασίλη, τη Νάντια, τον Οφσέπ, τη Ράνια, το Στέφανο)
( Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προλογίζει)

Φέτος γράψαμε - και γράφτηκαν - πολλά για την παράσταση του σχολείου μας και του 10ου Πειραιά για το Ρίτσο.
Χτες η παράσταση παρουσιάστηκε ξανά στο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε, σε μια γεμάτη αίθουσα. Ο λόγος του Ρίτσου, οι εικόνες, τα τραγούδια, κέρδισαν γρήγορα το σεβασμό του κοινού. Κατά τη διάρκεια της παράστασης πολλή, πάλι, όπως στο Μπενάκη, η συγκίνηση. Στο τέλος, οι σύνεδροι κι οι άλλοι καλεσμένοι, όρθιοι χειροκροτούσαν έντονα, θερμά, για πολλά λεπτά. Πολλά τα μπράβο. Η επιβράβευση για τα τόσα που έκαναν τα παιδιά αυτή τη χρονιά.
Καθώς επιστρέφαμε με το πούλμαν στο σχολείο, μια ομάδα δεμένη, κουρασμένοι αλλά ξεαγχωμένοι και συγκινημένοι, τα είπαμε. Αφιερώσαμε την παράσταση όλοι οι υπόλοιποι στα πέντε παιδιά που φέτος αποφοιτούν, τους δώσαμε τα δωράκια τους.
( Τι άλλο; Βιβλία του Ρίτσου!). Είπαμε λόγια ευχαριστήρια αποχαιρετισμού, γίναμε μια μεγάλη αγκαλιά όλοι, όπως ειπώθηκε, και χωρίσαμε για το καλοκαίρι.
Επιτρέψτε μου και προσωπικά, μικροί και μεγάλοι, συνοδοιπόροι αυτού του ταξιδιού, να σας μεταφέρω κι από 'δω τη μικρή ευτυχία μου γι' αυτό που έζησα μαζί σας.
Παιδιά και συνάδελφοι, αγαπημένοι όλοι, ήσασταν υπέροχοι και σας ευχαριστώ.







(πανευτυχείς, μετά την παράσταση, έξω από το ξενοδοχείο)
"Εμείς δε θέλαμε ποτέ να πεθάνουμε
εμείς μπορούσαμε να πεθάνουμε μονάχα για τη ζωή"
(Γ.Ρίτσος Οι γειτονιές του κόσμου)

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009

Η παράσταση για το Γιάννη Ρίτσο παρουσιάζεται ξανά!




Η ομάδα του σχολείου μας και του 10ου Λυκείου Πειραιά, που είχαν παρουσιάσει στο Μουσείο Μπενάκη την παράσταση " Να'σαι ήλιος, να χαρίζεις φως", έλαβε την εξαιρετικά τιμητική πρόσκληση από την ΟΛΜΕ για παρουσίαση της παράστασης στο πλαίσιο της Πανηγυρικής συνεδρίασης του 14ου Συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 και ώρα 17.30΄, στο ξενοδοχείο Novotel (Mιχαήλ Βόδα 4 - 6, προσπελάσιμο από στάση Μετρό "Μεταξουργείο" και ΗΣΑΠ "Βικτώρια")

Έτσι, είμαστε έτοιμοι αύριο να ξαναταξιδέψουμε με το καραβάκι της ποίησης και του Γιάννη Ρίτσου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και για το κοινό.

Οι συντελεστές της παράστασης αφιέρωσαν το πρώτο, μετά τις εξετάσεις, σαββατοκύριακό τους στις πρόβες. Ε, δεν είναι και λίγο, μετά από ένα μήνα εξετάσεις!
Εν μέσω προβών κατέφτασαν και τα δωράκια από το Μουσείο Μπενάκη. Αναμνηστικά μπλουζάκια για όλους! Μια ευγενική χειρονομία των ανθρώπων του Μουσείου, της Λιάνας Τσομπάνογλου και του Δημήτρη Αρβανιτάκη - που καλύτερους δε θα βρούμε :-)

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως χάρη σ' αυτούς και στην Αγγελική Κώττη ξεκίνησε το ταξίδι μας.

Παιδιά, καλή επιτυχία και αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: